RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kripos vil at datalagringsdirektivet skal gjelde webmail

Oslo (NTB): Kripos vil at Datalagringsdirektivet også skal gjelde nettbaserte e-posttjenester.

Den norske versjonen av direktivet krever at informasjon om hvor og med hvem du kommuniserer på telefon, mobil eller e-post skal lagres i et halvt år. Innhold skal ikke lagres.

Post- og teletilsynet har sendt ut utkast til en forskrift om datalagring på høring. Før jul sendte Kripos et brev til Post- og teletilsynet hvor de argumenterte for at mer skulle lagres enn det som tilsynet mener det er dekning for i Høyre og Arbeiderpartiets avtale, melder Aftenposten.no.

De vil ikke lagre innhold, men de vil for eksempel underlegge Microsoft Hotmail og Yahoo! s e-posttjeneste lagringsplikt når det gjelder hvem brukerne har e-postkontakt med. Tidligere har det vært kjent at e-posttjenester du må inn på en nettleser for å bruke, som de nevnte to, vil være unntatt datalagringsdirektivet.

Men Kripos argumenterer i sitt brev for at e-posttilbydere som har base eller tilstedeværelse i Norge må sidestilles med for eksempel Telenor. De viser til at Microsoft og Yahoo! har slik tilstedeværelse Kripos mener gir lov til det.

- E-poster er ikke mindre interessante for oss om det er Microsoft som har dem, eller det er Telenor som lagrer e-posten, sier Rune Utne Reitan, politioverbetjent i Kripos, til Aftenposten.no. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere