RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kriseemisjon gjennomført i Hands - forhandler med Ementor(Ny)

Sist oppdatert:
Riulf Rustad har presset igjennom en kriseemisjon i IT-konsulenthuset Hands. Samtidig har Rustad har invitert Ementor til forhandlinger om gjeldsettergivelse
Hands-emisjonen ble gjennomført fredag 12. desember. Totalt ble det hentet 35 millioner i en rettet emisjon i Hands på kurs 0,50 kroner gjennom Enskilda Securities ASA som tilrettelegger. Totalt antall aksjer var altså 70 millioner aksjer. I forkanten av emisjonen blir altså Hands verdsatt til fattige 8 millioner kroner.

Det vil bli gjennomført en tegningsrettsemisjon til samme kurs for de aksjonærene i Hands som ikke fikk anledning til å delta i emisjonen på 35 millioner kroner. Dette for å ikke få en kraftig utvanning av dagens Hands-aksjonærer. Tegningsrettsemisjonen blir på opp til 10 millioner kroner og er garantert fulltegnet av et garantikonsortium.

- Hvem er det som har tegnet seg i emisjonen?

- Det har jeg ikke anledning til å si noe om nå, sier Rustad til iMarkedet.

Det er samtidig inngått avtaler om utsettelse og delvis ettergivelse av eksisterende gjeld med de største kreditorene med unntak av Ementor ASA. Ementor-ledelsen er imidlertid invitert til et møte med Rustad i dag.

- De er invitert i dag til forhandlinger, sier Rustad.

Hands-styreformannen sier videre at han "forventer" at også Ementor reduserer sitt krav overfor Hands. Ementor har et krav på totalt 14 millioner kroner mot Hands. Rustad viser til at de andre kreditorene har redusert sitt krav på både lengde og beløp, noe han også mener Ementor bør gjøre.

- De har gått høyt ut på banen og ønsker likebehandling. De andre kreditorene har gitt på både lengde og beløp, sier Rustad.

Dermed kan det gå mot at Ementor må ettergi gjeld og ta et regnskapsmessig tap på dette. Ementor har imidlertid begjært Hands konkurs hvis selskapet ikke betaler kravet på 14 millioner kroner, og Arne A. Jensen & Co. ønsker ikke å gi ved dørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere