Det viser resultatene etter Kantars ferske måling for TV 2.

Der kommer det nemlig fram at Arbeiderpartiets 18,4 prosent oppslutning ikke er langt foran Senterpartiets 16,2 prosent.

Ap-nestleder Hadia Tajik sier til kanalen at partiet må skjerpe seg.

- Det er et veldig dårlig resultat for Arbeiderpartiet. Nå har vi over lengre tid hatt mye oppmerksomhet rundt utenomsportslige aktiviteter. Det må vi selv ta ansvaret for, sier hun.

Les også: Historisk dårlig for Arbeiderpartiet på ny måling

Vedum nekter svar

Den siste tiden har flere Ap-profiler forlatt partiet, og Ap-topp Jan Bøhler skapte overskrifter i forrige uke da han kunngjorde at han melder seg inn i Sp. I tillegg har Geir Lippestad forlatt Ap til fordel for det nyopprettede partiet Sentrum, hvor han er styreleder.

Nå vil ikke Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum svare på om det er ham selv eller Jonas Gahr Støre som er partienes statsministerkandidat.

- Vi ønsker ikke gå inn på den debatten vi for vi har vært opptatt av at sakene skal være i fokus. Det er altfor mye spill rundt politikken, sier han til TV 2.

Frp fram

Mens Ap går kraftig tilbake, tar Høyre flere skritt framover. Statsminister Erna Solberg kan se seg fornøyd med en oppgang på 4,4 prosentpoeng fra forrige måling, og partiet ligger dermed på 24 prosent.

Sp går fram 2,6 prosentpoeng til nevnte 16,2 prosent. Også Fremskrittspartiet går fram, med 1,4 prosentpoeng til 12,8 prosent oppslutning.

De øvrige partienes oppslutning i prosent (endring fra september i parantes: SV: 7,2 (-2,4), Rødt: 6,1 (+0,6), KrF: 5,1 (+1,2), V: 4,3 (+1,1), andre partier: 1,1 (-0,7).

Les også: Oljebransjen reagerer på Aps nye klimaprogram: – Det bekymrer meg veldig