RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krisemøte om snøscooterkjøring

Oslo (NTB): Friluftslivs- og naturvernorganisasjonene møtes til krisemøte for å stanse frislipp av snøscooterkjøring. Miljøvernminister Tine Sundtoft (H) beskyldes for snikinnføring av en nasjonal endring.

Regjeringen ga nylig alle 105 kommuner som har meldt sin interesse for å etablere snøscooterløyper for fornøyelseskjøring, lov til å delta i forsøksordningen. En lang rekke friluftslivs- og miljøvernorganisasjoner kalte vedtaket en krigserklæring.

Et samlet norsk friluftsliv, naturvernorganisasjoner, grunneiere og skogeiere møtes derfor på hotellet Bondeheimen i Oslo mandag ettermiddag for å finne ut hvordan man skal få regjeringen og miljøvernministeren til å snu, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) til NTB.

- Vi mener regjeringen går fram på en sannsynligvis ulovlig måte, men i hvert fall en uryddig måte, med å presse gjennom en endring for rekreasjonskjøring i Norge, uten at Stortinget er ordentlig involvert. Vi mener det er udemokratisk og svært uheldig for alle parter, sier Heimdal.

- Tine Sundtoft forsøker etter vår oppfatning å misbruke en forsøksordning for å innføre en nasjonal endring, sier han.

Organisasjonene håper nå å få dannet en bred allianse som også omfatter grunneiere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere