Krisen fortsetter i Leeds

Leeds United

Leeds United Foto: Foto: Scanpix

For to år siden var Leeds i semifinalen i Champions League. Nå skal Peter Reids menn passe seg så de ikke rykker ned fra den engelske toppserien.

14.08.03 09:56

Alt som kan gå galt, har gjort det i Leeds United. Våren 2001 var de i semifinalen i Mesterligaen mot Valencia, og spilte tidvis gnistrende god fotball. Så kom den økonomiske kjempesmellen til syne, spillere sto kø for å komme seg vekk fra klubben, manageren sluttet og det hele var nær ved å ende i førstedivisjon.

Tynt

Denne sesongen blir neppe noen ny opptur for Leeds. Økonomien er fortsatt anstrengt, og det er langt mer sannsynlig at spillere forsvinner enn at det kommer nye stjerner inn. At Harry Kewell gikk til Liverpool, var noe av det verste som kunne skje for laget.

Det gjør ikke saken bedre at det hersker stor usikkerhet rundt spissen Mark Viduka, en spiller som nesten på egenhånd reddet klubben med sine mange mål i sesonginnspurten i fjor. Går Viduka, er nedrykk et mer realistisk scenario enn Leeds-fansen setter pris på.

Legger man til at Eirik Bakke er ute i flere måneder med ”Jumpers Knee ”og at Danny Mills garantert får sine vanlige karantener, så kan det fort straffe seg å ha en tynn stall.

Ikke nok

Treningskampene har vært helt begredelige. Bare mot Chesterfield sist har det blitt seier (2-1), og da stilte Leeds attpåtil opp med reservelaget. For noen dager siden tapte A-laget mot Hull (2-0), og manager Peter Reid sa etterpå klart fra at han trengte nye spillere – spesielt en spiss.

Jody Morris, Zoumana Camara og Didier Domi er hentet inn, og Michael Bridges er på vei tilbake etter skade. Imponerende er det langt fra.

Paul Robinson blir viktig.

God keeper

Et lyspunkt er at keeper Paul Robinson ikke ble solgt likevel. Sammen med et relativt solid forsvar vil nok han sørge for at Leeds blir vriene å score på.

Det er framover på banen Leeds skjebne blir avgjort denne sesongen – eller til og med i styrerommet neste gang det kommer et bud på Mark Viduka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.