RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krisen tvinger kvinner til å ta abort

New York (NTB-AP): Abortklinikker i USA merker økende pågang fra kvinner som ikke har råd til å bære fram barn på grunn av den økonomiske krisen.

? Dessverre så har vi kvinner som velger å avslutte svangerskapet på grunn av den alvorlige økonomiske krisen de står overfor, sier Paula Gianino, leder for Planned Parenthood i St. Louis og omegn.

Hun mener nedgangstidene utvilsomt er en av årsakene til de økende aborttallene ved de seks klinikkene hun har ansvar for.

Også fra andre steder i USA kommer det meldinger som tyder på at de vanskelige tidene har innvirkning på noen av de mest fundamentale valgene i folks liv.

? Mange kvinner som aldri trodde de ville trenge hjelp, kommer til oss. De forteller at de allerede har utsatt husleia og strømregningene, og kuttet ned på matforbruket. De har brukt opp alle muligheter, forteller Stephanie Poggie, som jobber i en landsdekkende organisasjon som gir økonomisk støtte til fattige kvinner som tar abort. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere