RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krisen uteble i J.P. Morgan

Sist oppdatert:
Investeringsbanken J.P. Morgan overrasker med bedre tall enn ventet.
Den store amerikanske investerignsbanken J.P. Morgan ser ikke ut til å ha lidd i den grad markedet hadde fryktet i forbindelse med subprimekrisen i det amerikanske finansmarkedet. Giganten overrasker derimot med bedre tall enn analytikerne fryktet.

J.P. Morgan melder om et resultat per aksje på 97 cent, mens analytikerne hadde ventet 90 cent per aksje ifølge estimater fra Thomson Financials. I samme periode i fjor hadde J.P. Morgan et overskud dpå 92 cent per aksje.

Nettoresultat lød på 3,37 milliarder etter driftsinntekter på hele 16,1 milliarder dollar. i samme periode i fjor hadde storbanken driftsinntekter på 15,5 milliarder dollar og et nettooverskudd på 3,3 milliarder.

Helt uten nedskrivninger og avsetninger var ikke J.P. Morgan i tredje kvartal, men tapene i forbindelse med uroen i lånemarkedet ble tatt inn igjen i andre deler av virksomheten. Total tok J.P. Morgan nedskrivninger og avsetnigner på 1,3 milliarder dollar i tredje kvartal.

Dagens rapport fra J.P. Morgan har blitt tatt positivt i mot i aksjemarkedet, og bidro til løft i indeksene i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere