Krisesenteret har ulovlige kontrakter

Krisesenteret for kvinner i Bergen opererer med ulovlige arbeidskontrakter. Nå krever helsebyråd Trude Drevland at senteret rydder opp.

- Krisesenteret får kommunalt tilskudd, og da har vi ansvar for å se til at de følger reglene i arbeidslivet. Så langt har vi også vært uenige om hva som er en hensiktsmessig lederstruktur, men vi er i dialog, sier Drevland til BT.

Problemet er at Krisesenteret i en lengre tid har drevet uten at noen i arbeidsstokken er ansatt i fast stilling. Fem personer arbeider på deltid og senteret har siden oppstarten i 1981 hatt en flat lederstruktur der alle avgjørelser blir tatt ved avstemning. Rundt 40 personer går vakter på ettermiddag og kveld. Nå har en også personalkonflikt i organisasjonen slitt ut kommunens tålmodighet

Presseansvarlig ved Krisesenteret Lisbeth Mosaker, sier til avisen at det ikke har vært en problemstilling med fast ansettelse siden tre å på full tid er nok for de fleste i en så krevende jobb. Men hun innrømmer at driften er i strid med arbeidsmiljøloven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.