RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kriseteam skal følge opp ansatte etter dødsfall på julebord

Sist oppdatert:
Avdøde i førtiårene - tre personer er siktet.

En mann i 40-årene er død etter håndgemeng på et julebord på Melbu i Hadsel kommune. Tre menn er pågrepet og siktet, skriver Avisa Nordland.

- Dette er en svært tragisk episode som er kjempetrist, sier fabrikksjef Martin Rasmussen i Norway Seafoods avdeling Melbu. Det var deres bedrift som hadde julebord på forsamlingshuset Arbeideren lørdag kveld.

I forbindelse med julebordet på Arbeideren ble politiet tilkalt klokken 02.45 natt til søndag.

- Politiet fikk melding om at man ønsket å få fjernet en beruset og uønsket mann, sier politiadvokat Mona Madsen til an.no.

- Da politiet kom til stedet, var mannen livløs. Før politiet ankom hadde det vært håndgemeng mellom mannen og de tre mennene som er siktet i saken.

Helsepersonell var raskt på stedet og forsøkte gjenoppliving, men mannen ble erklært død. Det skal ha vært flere vitner til hendelsen.

Ikke kolleger

Etterforskning pågår og tre menn er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt i en pressemelding. De tre var ikke kolleger med avdøde.

Madsen sier til an.no at julebordet var et lukket arrangement på Melbu.

- Mannen var ikke en del av det opprinnelige selskapet. Om han hadde noen tilknytning til gjestene utover det, vet jeg ikke.

Den avdøde er fra Vesterålen. Madsen ønsker ikke å si noe om hvem de tre siktede i saken er.

- Jeg ønsker ikke å gå i detalj om dem. Det er små forhold, sier hun.

80 til stede

Det var Norway Seafoods AS avdeling Melbu som hadde julebord på Arbeideren lørdag kveld, med 80 ansatte til stede. Det bekrefter fabrikksjef Martin Rasmussen overfor an.no.

- Vi hadde julebord i går i et eksternt lokale der alle ansatte på Norway Seafoods Melbu var invitert. I forbindelse med avslutningen av selskapet kom det en ekstern person, som ikke var invitert. Det oppsto en situasjon hvor den eksterne personen døde. Tre av våre ansatte er siktet.

- Hva skjedde?

- Det kan jeg ikke uttale meg om.

Kriseteam

- Var personen en bekjent av noen av de ansatte ved Norway Seafoods Melbu?

- Det tør jeg ikke uttale meg om.

Rasmussen sier at hans tanker går til de pårørende og til de ansatte i bedriften.

- Det viktigste oppgaven nå er at vi følger opp de ansatte. Kantina vår er åpen i dag fra klokken 14. Kommunens kriseteam er involvert i oppfølgingen av de ansatte og deres familie. Dette er en svært tragisk episode som er kjempetrist, sier fabrikksjefen.

Vil avhøre vitner

Alle de tre siktede er nå i politiets varetekt.

– Det er foreløpig ikke gjort noen avhør, men de siktede kommer til å bli avhørt i løpet av dagen. Det er også vitner vi ønsker å avhøre, sier Mona Madsen.

Mannen er begjært obdusert.

Kom etter 45 minutter

Ifølge VG fikk politiet den første meldingen om ordinær ordensforstyrrelse klokken 02.45. Omtrent tjue minutter senere fikk politiet melding om at det var tale om håndgemeng om at situasjonen hadde eskalert. Den første patruljen var på stedet like før klokken 03.30, og den andre patruljen kom til stedet like etterpå.

«God gammel bedrift»

Edith Larssen er styreleder i Arbeideren SA, som driver med utleie av forsamlingshuset. Melbu-kvinnen ble først klar over dødsfallet da hun kjørte forbi Arbeideren søndag morgen, og så politisperringene rundt bygget.

- Arbeideren er et gammel, ærverdig forsamlingshus. Det er over 100 år gammelt, det ble bygd i 1899. Det har vært forsamlingshus, og var lenge kinolokale. Nå er vi en forening med damer som prøver å holde lokalet i stand, forteller Larssen.

Ifølge henne var det en "god gammel bedrift på Melbu" som hadde julebord på Arbeideren lørdag kveld.

- Noe mer opplysninger har jeg ikke lyst til å gi. Jeg vet like lite som alle andre, sier Larssen.

Les flere saker i Avisa Nordland


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere