RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristen gruppe sier den ble lurt av filmprodusent

Los Angeles (NTB-AFP): Den kristne gruppen Media for Christ, som produserte den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims», sier den ble ført bak lyset av filmens sjefsprodusent.

Filmen, som blant annet håner muslimenes viktigste profet Muhammed, har utløst voldelige demonstrasjoner i en rekke muslimske land.

Lederen for den kristne veldedighetsorganisasjonen, Joseph Nassralla, hevder filmens antatte produsent, Nakoula Basseley, lurte ham da han i fjor ringte ham for å fortelle at han skulle «lage en film om forfølgelse av kristne».

- Nakoula trengte et sted å ta opp filmen, sier Nassralla i en uttalelse viderebrakt av den konservative bloggeren Pamela Geller, som fører en kampanje mot det hun mener er islamisering av USA og Vesten.

- Derfor lot jeg ham bruke mine lokaler i ti dager. Det er alt jeg gjorde, og det er omfanget av mitt engasjement i dette prosjektet, sier Nassralla i uttalelsen på Gellers blogg.

Nakoula, en egyptisk kopter som er løslatt på prøve etter en bedrageridom, har gått i skjul etter at et utdrag av den omstridte filmen ble publisert på internett med arabiske undertekster. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere