RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristen kirke skal bygges i Istanbul

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu har gitt beskjed om at den første kristne kirken i republikken Tyrkia skal bygges i Istanbul, ifølge statlige medier.
Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu har gitt beskjed om at den første kristne kirken i republikken Tyrkia skal bygges i Istanbul, ifølge statlige medier. Foto: Umit Bektas
Tyrkia har gitt grønt lys til byggingen av den første kristne kirken i landets moderne historie. Kirken skal stå i Istanbul, opplyser landets statsminister.

Den syriske kristne kirken skal bygges på en statseid tomt i bydelen Yesilkoy, kunngjorde Ahmet Davutoglu i et møte med religiøse ledere i Istanbul fredag kveld, ifølge det statskontrollerte nyhetsbyrået Anadolu.

Siden den moderne tyrkiske republikken ble grunnlagt i 1923 har myndighetene kun tillatt renovering av eksisterende kirker i Tyrkia.

Det er bare rundt 100.000 kristne i Tyrkia, som har en overveldende muslimsk befolkning på rundt 80 millioner.

Kristne og andre religiøse minoriteter får lov til å praktisere religionen sin, med visse begrensninger: Den ortodokse kirke kan for eksempel ikke utdanne prester, mens utenlandske predikanter har problemer med å få arbeidstillatelse.

Et annet eksempel på manglende religionsfrihet finner man hos den islamske Allevi-sekten, som har kjempet for å få samme anerkjennelse for sine bønnehus, kalt cemevi, som moskeer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere