*Nettavisen* Nyheter.

Kristen prest drept i egyptisk by

Kairo (NTB-Reuters-AFP): En koptisk kristen prest er skutt og drept i den egyptiske kystbyen El-Arish, opplyser sikkerhetskilder.

06.07.13 14:53

Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak angrepet lørdag.

Angrepet skjer samme dag som en ytterliggående islamistisk gruppe har erklært at den vil ta til våpen i kampen for et islamistisk styre i Egypt. Meldingen ble publisert på et nettforum som brukes av militante grupper i Sinai-regionen.

Gruppa Ansar al-Shariah anklager koptiske kristne og sekulære egyptere for sammen med hæren å stå bak avsettelsen av landets islamistiske president Mohamed Mursi tidligere i uka. Det muslimske brorskapet, som Mursi tilhører, har rettet skarp kritikk mot pave Tawadros, som er åndelig leder for Egypts åtte millioner kristne. Kritikken går på at han støttet avsettelsen av Mursi. Han var også til stede da Egypts forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisi onsdag kunngjorde at Mursi ikke lenger var landets president.

El-Arish ligger i den nordlige delen av Sinai, der det de siste dagene er blitt meldt om flere angrep, blant annet mot egyptiske sikkerhetsstyrker.

Over 30 mennesker er drept og over 1.100 såret i gatekamper etter at Mursis tilhengere arrangerte store protester i flere byer fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.