Kristen-TV sendte giro på to millioner til død 80-åring

Foto: TV-Visjon Norge

Skylder på «datafeil».

12.12.11 21:25

(Bygdeposten): Etter at 80 år gamle Bård Fonås i høst døde dukket det opp en hemmelighet. Mannen hadde jevnlig betalt store pengebeløp til den kristne kanalen TV Visjon Norge, totalt 95.000 kroner, melder TV2 hjelper deg.

Hovedsete i Hokksund
TV-Visjon Norge er TV-kanalen til Visjon Norge som har sitt hovedsete i Øvre Eiker.

Godt gjemt i en eske fant de etterlatte i følge TV-kanalen en rekke tiggerbrev, gjerne håndskrevne, med sterke oppfordringer om å gi penger. Flere av brevene var datert samme dag.

- Det drøyeste var vel giroen på to millioner kroner, sier sønnen Morten Fonås, til TV 2 hjelper deg.

De etterlatte etter Fonås reagerer sterkt på måten TV Visjon Norge har driver pengeinnsamlingen sin. Særlig hyppigheten av giroer og tilsynelatende personlige brev som vekker harme hos de etterlatte.

Skylder på datafeil

Redaktør og styreleder i TV Visjon Norge, Jan Hanvold sier til tv-programmet at han beklager at Fonås fikk tilsendt en faktura pålydende to millioner kroner. Han mener dette baserer seg på en datafeil.

Dette bekreftes overfor Bygdeposten av personalsjef og økonomisjef i TV-Visjon Norge, Ivar Kolstad.

- Utsendelsen av giroen på to millioner kroner er beklagelig, men det beror på en produksjonsfeil for den skulle egentlig vært på 2 000 kroner, sier Kolstad.

Bes om å strekke sin tro og gi penger

Det lykkes ikke Bygdeposten fredag å få noen kommentarer fra Hanvold på det som framkom i TV 2 hjelper deg torsdag, og Kolstad sier at det som kom fram i programmet ble besvart og at han ikke har ytterligere kommentarer til programmet.

I et brev som Hanvold selv har signert, som TV 2 hjelper deg har tilgang til, ber han om at «partneren» og «vennen» Bård Fonås skal strekke sin tro og gi 3500 kroner for å redde kanalen ut av en akutt krise. «Hvis hver partner gir 3500 kroner hver har vi løst den akutte krisa», skriver han ifølge TV-kanalen

Sender håndskrevne brev å få mer penger

Ifølge TV 2 forteller Hanvold selv at den akutte krisen bestod den i at TV-Visjon Norge året før hadde investert i masse nytt utstyr og at de derfor havnet i en økonomisk krise der de måtte be partnerne om hjelp.

Han avviser at brevene er utformet på en kynisk måte, men innrømmer likevel at brevene er håndskrevne for at de skal være mer personlige og at folk skal gi mer penger.

TV-Visjon Norge fikk i 2010 inn 75 millioner fra sine seere.

Denne saken er levert av Bygdeposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.