RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristian Sundtoft er død

Tidligere ordfører i Lillesand og fylkesordfører i Aust-Agder, Kristian Sundtoft døde fredag 2. januar, 78 år gammel.
Tidligere ordfører i Lillesand og fylkesordfører i Aust-Agder, Kristian Sundtoft døde fredag 2. januar, 78 år gammel. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den tidligere ordføreren i Lillesand og fylkesordfører i Aust-Agder døde 2. januar, 78 år gammel.

Det skriver hans datter klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) på sin Facebookside. Hun publiserer samtidig det siste bildet som ble tatt av de to.

«Han kom hjem den 27. november med en kraftig lungebetennelse som legene, etter iherdig innsats, ikke klarte å lege. Hans lunger var for svake. Far døde rolig den 2. januar i år.» skriver miljøministeren på sin Facebookside.

Kristian Sundtoft var medlem av Høyre i 44 år frem til høsten 1998, og meldte seg inn i Venstre året etter.

Han ble første gang innvalgt i Lillesand kommunestyre i 1964, og i perioden 1976–1983 var han fylkesordfører i Aust-Agder. Da han tiltrådte var han 38 år gammel og landets yngste fylkesordfører.

- Med Kristian går en av de største i Lillesand bort. Han var et unikt og enestående engasjert menneske, sier Lillesand-ordfører Arne Thomassen til avisen Fædrelandsvennen.

I 2005 ble Sundtoft, som var utdannet siviløkonom, tildelt Kongens fortjeneste medalje i gull for stort samfunnsengasjement i over 40 år som politiker, regionalt og nasjonalt.

Han var også i en periode internasjonal rådgiver i NHO, styreleder i Kommunal Landspensjonskasse, styreleder i Aust-Agder Næringsliv og vararepresentant på Stortinget.

Her hilser Kristian Sundtoft på dronning Sonja under mottagelsen på Slottet i forbindelse med tildelingen av Kongens Fortjenestemedalje i gull i 2005.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere