RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristiansand sier nei til flere flyktninger

Kristiansand (NTB): Politikerne i Kristiansand sier nå nei til å bosette så mange flyktninger som staten ber om. Også SV og Ap setter på bremsene.

Helse- og sosialstyret gikk enstemmig imot en økning av bosettinger i år, og opprettholder i stedet antallet nye flyktninger på 140. Det er første gang Kristiansand kommune sier nei til staten i slike saker, skriver Fædrelandsvennen.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) ønsket å øke antall bosettinger i Kristiansand til 160 i år og 180 neste år. Familiegjenforeninger kommer i tillegg.

- Vi må ta et kollektivt ansvar ved å ta imot flyktninger, men vi har ikke kapasitet til å ta imot det antallet staten ber om, fastslo Rasha Abdallah (SV) da helse- og sosialstyret behandlet saken tirsdag.

Kristelig Folkeparti, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti fikk imidlertid gjennomslag for å øke tallet til 160 flyktninger neste år.

Regiondirektøren i Imdi sier hun skulle ønske Kristiansand tok imot det antall flyktninger de er bedt om, men er likevel fornøyd med vedtaket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere