RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristin er utbytte-dronningen

Sist oppdatert:
Milliardene triller i norsk næringsliv, og staten håver inn. Kristin Halvorsen håver inn 23,5 milliarder kroner i utbytte i år.
Ifølge VG blir selv de rikeste rikingene i norsk finanselite smågutter mål om finansminister Kristin Halvorsen. Ifølge avisen håver staten inn 23,5 millioner kroner i utbytte fra de fire statsselskaper - Statoil, Hydro, Telenor og DnB - pluss Statkraft. Størst er utbyttet fra Statoil, som betaler ut 12,5 milliarder kroner i utbytte.

- Jeg har ikke noe imot å være den største kapitalisten så lenge det er på vegne av alle. Gigantinntektene vi får, viser at vi skal være glade for at disse selskapene ikke er helprivatisert. Det betyr at vi kan forvalte midlene i fellesskap, i stedet for at de går ut i private lommer. Den kan NHO få tenke litt på, sier Halvorsen til VG.

Påtroppende SV-nestleder Audun Lysbakken har foreslått å legge ned Oslo Børs, og NHO-direktør Petter H. Brubakk mener dette er noe å tenke på for de i partiet hennes som vil legge ned børsen.

- Børsen er en markedsplass for våre bedrifter hvor de får kapital. Det bør bestå, men det er bra at den statlige eierandelen er stor i en del av de sentrale selskapene, slik at vi sikrer felles inntekter og at de forblir norske, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere