RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristin ga 700.000 til Eidsvåg-prosjekt - nå vil Stortinget sjekke betalingen

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kontroll- og konstitusjonskomiteen vi se nærmere på Kristin Halvorsen bevillgning til Pøbelprosjektet.

Lederen for Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen, sier til NA24 at han vil se nærmere på informasjonen som kom frem i dagens VG .

VG skriver at Kristin Halvorsen og Bård Vegar Solhjell skal ha gitt pengestøtte til Pøbelprosjektet AS , til tross for at embetsverket advarte mot dette.

- Vi vil se nøyere på dette, sier Anundsen til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Anundsen mener Kristin Halvorsen tar feil når hun drar frem at bevilgningen har gått til et godt formål.

- Det er irrelevant. Dette handler ikke om det, men om EØS-reglene, om habilitetsreglene og om økonomireglene er brutt, sier Anundsen.

Les: Pøbelprosjektet: - Har sendt søknad

Han opplyser at Kontroll- og konstitusjonskomiteen vil gå Kunnskapsdepartementet enda nærmere i sømmene etter avsløringen.

- Vi ser på alle departmentene, men vi vil selvfølgelig sjekke enda nærmere Kunnskapsdepartmentet.

- Det er ikke mange igjen med rente mel i posen hos SV?

- He, he. Det er en SV-utfordring jeg ikke ønsker å kommentere, sier Anundsen til NA24.

VG skriver fredag at Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) holder igjen millionstøtte etter avsløringer om regelbrudd.

- Vi er i dialog med andre involverte departementer om eventuell støtte til Pøbelprosjektet i 2012. Det er avsatt inntil 1 mill. kroner til prosjektet gjennom tildelingsbrev til Utdanningsdirektoratet i 2012. Det vil ikke bli utbetalt midler før søknaden er vurdert og sett i sammenheng med Pøbelprosjektets søknader til andre departementer, sier Kristin Halvorsen til VG.

Kristin Halvorsen (SV) overrakte 700.000 kroner til Eddi Eidsvågs Pøbelprosjekt uten søknad, skriver VG fredag.

Dette skal ha skjed under valgkampen 2009. Halvorsen innrømmer at både hun og daværende kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell utdelte pengene i strid med regelverket.

- Vi ser i ettertid at vi burde bedt om en ny skriftlig søknad om dette beløpet spesifikt. Det er uheldig og er ikke i tråd med «Bestemmelsene om økonomistyring i staten», skriver Kristin Halvorsen i en e-post til VG.

Dette er Pøbelprosjektet:

Selskapet Pøbelprosjektet AS ble stiftet 1. juni 2007. Konseptet Pøbelprosjektet ble etablert i 1997 av Arne Husjord og Eddi Eidsvåg i selskapet Sandnes Brød & Circus.

- Pøbelprosjektet motiverer og lærer den enkelte til å ta i bruk sine egne ressurser. Dette er nøkkelen til jobb/utdannelse og konstruktiv deltagelse i samfunnet. Dette gjør vi på en måte og i et språk den unge forstår og respekterer, opplyser de på sin hjemmeside.

SV har sitt å stri med før helgens landsmøte skal avvikles på Lillestrøm.

På twitter berøres problemene for partiet blant annet slik:

«SV: Et lett selvrettferdig, selverklært rettferdighetsparti bryter regler som skal sikre rettferdig fordeling av offentlige midler. Pinlig,» skriver politisk redaktør i TV 2, Stein Kåre Kristiansen.

Ansvarlig redaktør i Ny Tid, Dag Herbjørnsrud, skriver:

«En helvetesuke for @SVparti - nå venter skjærsilden»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere