Gå til sidens hovedinnhold

Kristin Krohn Devold blir sjef for NHO Reiseliv

Kristin Krohn Devold (51) er ansatt som ny administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Kristin Krohn Devold begynner i stillingen som sjef for NHO Reiseliv den 1. september 2013, opplyses det i en pressemelding fra NHO.

- Jeg gleder meg til å ta en ny trapp opp i norsk reiseliv. Jeg har erfaring fra Den Norske Turistforening (DNT) og norsk politikk som vil bli nyttig. Reiselivsnæringa er den viktigste distriktsnæringa i Norge, og jeg er veldig entusiastisk med tanke på å ta fatt til høsten, sier Kristin Krohn Devold i en kommentar.

Nåværende leder Knut Almquist går av med pensjon til sommeren etter å ha jobbet i næringen i 16 år.

NHO Reiseliv er bransjens toneangivende talerør i Norge, og arbeider for å sikre at næringen oppnår forutsigbare rammebetingelser og økt lønnsomhet, opplyses det i meldingen.

- Styret har sett etter en samlende person som kan videreføre dette arbeidet i tett dialog med organisasjonens medlemmer og styrende organer. Vi er absolutt sikker på at vi har funnet den rette person i Kristin Krohn Devold, sier Ole Warberg, president i NHO Reiseliv.

Kristin Krohn Devold har erfaring fra bred næringslivs-, organisasjons- og politisk arbeid.

«Hun har god kjennskap til bransjene som NHO Reiseliv representerer og næringens utfordringer på strategisk og operativt plan. Hun er i dag aktiv i media og kjenner de politiske prosessene i Norge. For en bransje som er så «menneskeorientert» som reiselivet er, vil hennes egenskaper som utadvendt, energisk, dynamisk, sosial og hennes gode evner til å lytte og kommunisere tydelig, være viktige. NHO Reiseliv skal være samfunnets referanseorgan til næringspolitiske saker innen reiselivet, og videre sette den klare dagsorden», heter det i meldingen fra NHO.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken