Kristin og Liv har blitt venninner igjen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete kranglet så busta føyk tidligere denne uka. Nå har de skværet opp, ifølge Navarsete.

12.08.10 08:42

Mandag kveld overrasket Kristin Halvorsen mange med å gå i strupen på sin regjeringskollega på TV 2:

«Det er Senterpartiet og Senterpartiets statsråd som har stått på for å få denne konklusjonen. Hvis de nå har behov for å snu, er det i tilfelle det som kan føre til et annet utfall i saken.»

Dette ble parert av Navarsete tirsdag, som sammenlignet Halvorsens utspill med at hun skulle begynne å trekke inn striden om utbytte i private barnehager, som Halvorsen har ansvaret for.

«En fagstatsråd som står opp for sin sak, det er jo naturlig. Det ville jo være rart da hvis jeg sier noe om private barnehager, der SV har statsråden, og jeg vil tro SV vil stå hardt på den. Og hvis jeg etterpå går ut og sier at det var SV som tvinger fram dette, det vil bli litt rart. Men jeg vil ikke kommentere mer på det», sa Navarsete til TV 2.

Navarsete sa også at saken har vært like vanskelig for Senterpartiet som for SV:

«Og det vet Kristin Halvorsen veldig godt ifra diskusjonene vi har. Men jeg vil ikke kommentere de utsagnene, jeg synes det får stå for hennes ord»

Navarsete: - Har skværet opp

- Jeg og Kristin har snakket sammen om det og blitt enige om å sette en tjukk strek over saken. SV hadde et annet forslag, men til sjuende og sist er vi tre partier som står bak vedtaket, sier Navarsete til NTB.

Kristin Halvorsen avstod fra å kommentere saken onsdag kveld, men statssekretær Roger Sandum (SV) bekrefter at de to statsrådene er enige.

- I den grad det har vært noe å sette en strek over, så stemmer det. De har snakket sammen og er enige om at de har kommet fram til en god løsning i saken, sier Sandum til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.