NHO bekrefter overfor Nettavisen at Skogen Lund går av som toppsjef.

- Det stemmer. Hun blir konsernsjef i Schibsted. Planen er at hun tiltrer 1. desember, sier kommunikasjonsdirektør i NHO, Peter Markovski, til Nettavisen.

Skogen Lund: - Vemodig

Skogen Lund, som har permisjon i høst, sier det blir vemodig å slutte.

- Det blir vemodig å slutte i NHO etter seks helt fantastisk spennende og meningsfylte år, men jeg gleder meg samtidig stort til å begynne i Schibsted – et spennende selskap som jeg kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010, sier Skogen Lund i en pressemelding.

NHO-styret vil nå starte prosessen med å finne ny administrerende direktør for NHO.

Ole Erik Almlid, som fungerer som administrerende direktør mens Skogen Lund går på Forsvarets Høyskole, vil fortsette som fungerende NHO-sjef inntil ny leder er på plass.

Takker for hennes store innsats

President i NHO, Arvid Moss, gratulerer Skogen Lund med ny jobb, og sier NHO aldri har stått sterkere:

- Kristin har gjort NHO og næringslivet synlig på nye arenaer, noe som gjør at NHO i dag er en bredere samfunnsaktør. NHO har aldri stått sterkere enn i dag, og vi kan se tilbake på vellykkede tariffoppgjør, viktige politiske gjennomslag og medlemsvekst. Hun har også bidratt sterkt til at NHO-fellesskapet står mer samlet enn noen gang, sier Moss i en kommentar.

LO-sjefen tatt på sengen

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen beklager avgangen:

- Dette var både overraskende og litt trist. Kristin Skogen Lund og jeg har samarbeidet godt gjennom mange år. Kristin har bidratt til å gi nytt liv til partssamarbeidet mellom LO og NHO, som er så viktig for den norske samfunnsmodellen og norske arbeidsplasser.

Han ønsker henne samtidig lykke til videre i ny jobb.

Allsidig bakgrunn

Skogen Lund kom til toppjobben i NHO fra stillingen som konserndirektør i Telenor i 2012. Hun var også NHOs president fra 2010 og frem til beslutningen om å tiltre som administrerende direktør.

Hun har også vært administrerende direktør i Aftenposten, konsernsjef i Scanpix Scandinavia og administrerende direktør og redaktør i nettportalen Scandinavia Online.