*Nettavisen* Nyheter.

Kristina (4) er død

Kristina Isabel Hjartåker er død. Den fire år gamle jenten sovnet stille inn med familien rundt seg på Haukeland universitetsykehus natt til tirsdag.

07.02.06 13:14

Etter det TV 2 Nyhetene kjenner til, avsluttet legene behandlingen av Kristina en gang i helgen.

Faren, Oddmund Hjartåker sier i en uttalelse at han vil takke for all støtten han har fått. Ut over det ønsker familien en privat begravelse med kun familien rundt seg, og ingen henvendelser.

Kristina Hjartåker ble det tredje dødsofferet etter raset i Hatlestad terasse 14. september i fjor. Også hennes mor og en kvinne i nabohuset mistet livet i ulykken.

Bønn om hjelp
Kristina Hjatåker har ligget livstruende skadd på Haukeland universitetssykehus siden rasulykken i Hatlestad terrasse i september i fjor. 4-åringen ble liggende under raset i 40 minutter, men overlevde.

For to uker siden ble det kjent at sykehuset, mot farens vilje, ønsket å koble Kristina fra maskinen som hjalp henne å puste. Faren gikk ut på TV 2 Nyhetene og tryglet helsevesenet om å gi datteren sjansen til å leve videre. Etter noen dagers hektisk møtevirksomhet, ble det søndag for halvannen uke siden klart at partene var enige om å utsette avgjørelsen.

Men i helgen ble det kjent at heller ikke kontakt med medisinske eksperter i flere land hadde ført frem - ingen kunne hjelpe den lille jenta mer enn det legene ved Haukeland allerede hadde forsøkt. Dermed var alt håp ute, og behandlingen ble avsluttet. Natt til tirsdag døde altså 4-åringen.

Informasjonsdirektør Mona Høgli ved Haukeland universitetssykehus ønsker ikke å kommentere saken overfor iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.