RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristine fikk drømmejobben

Sist oppdatert:
Microsofts jakt på en spillekspert er over. Kristine Jørgensen fikk jobben.

(Spillmagasinet): I midten av oktober 2006 la Microsoft ut en jobbannonse hvor de søkte etter en person som ville ha «gaming som yrke».

Arbeidsoppgavene ville være å prøvespille kommende titler, delta på arrangementer i regi av Xbox og være i stand til å identifisere, kartlegge og presentere nye trender innenfor digital underholdning - en ganske unik stilling i norsk arbeidsliv.

Nå er stillingen, som for mange gamere sikkert fortoner seg som drømmejobben, besatt. 28 år gamle Kristine Jørgensen er Microsofts nye spillekspert.

- Jeg får et eget kontor med stort lydanlegg, flatskjerm og digre lenestoler. Det er klart jeg gleder meg, sier Kristine til Spillmagasinet.

Men det spørs hvor mye tid hun får på kontoret sitt.

- Mye av jobben vil være å oppsøke kampanjer, besøke spillkafeer og andre steder folk spiller, holde foredrag og være et ansikt utad ved lanseringer. Hensikten er å være en trendforsker innenfor Xbox 360, ha oversikt over markedet og forhåpentligvis levere noen konkrete data på hva som er markedet er for Xbox 360 i Norge. Hva er det som teller - onlinespill, flerspiller, enspiller?

For gamere håper Kristine at hun blant annet kan bidra til å skape bedre forbrukeropplysning for spillere og ikke minst for foreldrene.

Kristine holder for tiden på med en doktorgrad i medievitenskap med lyd i spill som emneområde, og begynner å jobbe for Microsoft i løpet av februar.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere