Gå til sidens hovedinnhold

Kristisk til erstatningsnivået

Bistandsadvokatene og John Hongslo mener nivået på erstatningene til de etterlatte og fornærmede i saken er satt alt for lavt.

BORGARTING LAGMANNSRETT/TORSHOV/: - Jeg er glad for at uvissheten er slutt, men uansett hvilken straff eller avgjørelse retten hadde kommet til, kan jeg ikke være glad på en sånn dag. Anne Marit er død og hun kommer aldri tilbake, sier John Hongslo som var kjæreste med Søgård da hun ble drept.

John Hongslos advokat hadde lagt ned påstand om 500.000 kroner i oppreisning og 35.000 i kostnadsdekning. Hongslo ble tilkjetn 200.000 kroner i oppreisning og 25.000 kroner til medisiner, etc.

Vurderer sivilt søksmål

- Det var hyggelig med en økning fra erstatningen John ble tilkjent i tingretten, men det er et uakseptabelt nivå i forhold til det John har vært igjennom, sier Bjørn Getz.
Getz hadde også lagt ned påstand om 700.000 kroner i erstatning for tapt arbeidsinntekt, men lagmannsretten ville ikke ta stilling til dette spørsmålet, dels fordi kravet var for dårlig dokumenter.

- Lagmannsretten vil ikke ta i slike spørsmål hvis det er for komplisert, og det er det. Jeg synes det er dårlig gjort og vi må begynne helt forfra igjen hvis vi skal gå til sivil sak, sier Bjørn Getz som nå vil la dommen synke inn før han sammen med John Hongslo vurderer om de skal gå videre med saken i et sivilt søksmål.

- Stor påkjenning for de etterlatte

Bent Luther er bistandsadvokat for Anne Marit Søgårds mor og datter. Også han mener nivået på erstatning til etterlatte er alt for lavt.

- Forventningene om å få det høyere enn i tingretten var ikke store. Nivået på oppreisningsspørsmål behandles for konservativt og det er vanskelig å få det løftet disse oppreisningene har behov for, sier Bent Luther til Østkantavisa.

Han hadde lagt ned påstand om erstatning til Anne Marit Søgårds mor på 200.000 og datteren med 400.000. I lagmannsretten ble de tilkjent henholdsvis 120.000 og 200.000 kroner, med henvisning til rettsnormer fra tidligere saker.

- Vi vurderer om vi skal gå videre med dette, men det er en stor belastning for de etterlatte, sier Luther.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente