*Nettavisen* Nyheter.

Kristne egyptere tok farvel med pave

Kairo (NTB-Reuters): Tusenvis av kristne egyptere samlet seg tirsdag i Kairo for å delta i begravelsen for pave Shenouda, lederen for den ortodokse kirken i Egypt.

Shenouda var kjent for sitt store engasjement for religiøs forsoning. Han kjempet for at Egypts ulike religiøse grupper skulle kunne leve i fredelig sameksistens, men de siste årene ble de tøffeste på lenge som følge av at Egypts kristne minoritet er blitt stadig mer utsatt.

Fremveksten av politisk islam har satt de kristne samfunnene under press, og situasjonen forverret seg ytterligere etter at president Hosni Mubarak ble tvunget til å gå av.

Religiøse ledere fra hele verden, deriblant en delegasjon med høytstående ledere fra Vatikanet, sluttet seg til de tusenvis av kopterne som deltok i begravelsen i den ortodokse katedralen i Kairo. Shenouda, som døde lørdag 88 år gammel, lå i åpen kiste mens prester ba for ham.

Også representanter for Egypts regjerende militærråd og flere presidentkandidater var til stede.

Også muslimer i Egypt sørger over paven, som gikk for å være en klok og anstendig mann. Han tok sterkt avstand fra militante islamske bevegelser, men forsøkte samtidig å dempe sinnet som mange kristne egyptere føler fordi de mener de blir diskriminert i det muslimske storsamfunnet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.