RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristne fulgte korsets vei

Roma (NTB-AFP): Over hele verden samlet kristne seg fredag for å markere Jesu korsfestelse og død.

I Roma var det ventet at den nyinnsatte pave Frans selv ville bære korset under Via Crucis, eller «Korsets vei», den tradisjonsrike seremonien som hver langfredag samler titusener av tilskuere ved Colosseum.

Også i Jerusalem fulgte kristne korsets ferd gjennom de trange gatene i gamlebyen som Jesus ifølge tradisjonen skal ha fulgt da han ble ført til Golgata. Der omtales denne tradisjonen i dag som Via Dolorosa - «Lidelsens vei». Tusener av pilegrimer deltok i marsjen, som kulminerte ved Den hellige gravs kirke.

På Filippinene ble Jesu lidelse markert på mer kontroversielt vis. Et titall menn lot seg spikre til trekors, men andre pisket seg selv til blods for å gjøre bot for sine synder. Blant tilskuerne i Manila var også den norske bistandsarbeideren Charlotte Johanssen.

- Jeg har venner som ble helt kvalme. Men det er andre igjen som blir forbløffet. Det er utrolig hvordan noen kan utsette seg selv for slik smerte, sa 26-åringen til nyhetsbyrået AFP.

Selvpiningen er blitt en stor årlig begivenhet på Filippinene til tross for at kirken har gitt tydelig beskjed om sin motstand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere