*Nettavisen* Nyheter.

Kristofer Hæstad klar for Vålerenga

VALLHALL (vif.no): Etter måneder med rykter, ble det onsdag endelig klart at Kristofer Hæstad (24) blir VIF-spiller de neste fire åra. Midtbaneterrieren kommer fra IK Start, og er godt etablert på landslagets midtbane.

04.01.08 12:46

Hæstad spilte forrige sesong for IK Start, som til slutt rykket ned fra Tippeligaen, men han beholdt allikevel Åge Hareides tillitt på landslaget. Denne høsten har han vært et av de heteste salgsobjektene i Norge.

- Kristofer har vært ledig på markedet nå etter at Start rykket ned, uten at det har vært en selvfølge at de ville selge han. Han er fast landslagsspiller, og har selv ytret et sterkt ønske om en overgang til oss, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- Nå har vi kommet til en avtale med Start og spilleren som vi er godt fornøyde med, og gleder oss til han skal representere Vålerenga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aalbu har ingen bekymringer med at Hæstad var med på et lag som rykket ned fra Tippeligaen i 2007-sesongen.

- Hadde Doffen spilt på alle plasser, så hadde vi vært bekymra. Han er en spiller som fortsatt er ung og har gode år foran seg. Han er helt klart en spiller som vil til utlandet etter hvert. Vi ønsker at han skal være med å heve Vålerenga nå, samtidig som vi hever Doffen, også håper vi å selge han etter hvert, så vi kan få igjen litt penger på denne avtalen, forklarer Aalbu.

Trangt om plassen
Med disse spillerne på plass, begynner konkurransen i VIF-laget å bli ganske stor, spesielt på sentral midtbaneplass. En posisjon også spillende manager Martin Andresen bekler.

- Vi har en stor stall nå, med stor konkurranse i laget. Det er en dynamisk prosess å drive en fotballklubb, og vi er opptatt av å ha enere i alle ledd. Når enere blir tilgjengelige, må vi se på mulighetene til å hente de til oss. Vi er veldig fornøyde med de spillerne vi har hentet i dag, forklarer Andresen.

- Det er lenge til sesongstart, og stallen kommer ikke til å være komplett helt enda. Det kan godt hende at noen forsvinner også, uten at vi kan si hvem det eventuelt blir på nåværende tidspunkt.

Han mener også at det er viktig at Vålerenga har god dekning på alle plasser om laget skal kjempe i toppen.

- Slik har det blitt i toppfotballen. Vi må ha gode spillere som kan gå rett inn på laget å prestere på et høyt nivå ved karantener, skader eller når noen må hvile i et tett kampprogram. Det blir såpass mange kamper, at vi trenger bra med dekning, avslutter Andresen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hæstad fornøyd
Spilleren selv er meget godt fornøyd med å ha kommet til Vålerenga, og ser fram til utfordringene i et lag som satser hardt foran de neste sesongene. Selv har bestemte han seg tidlig for VIF.

- Jeg ga beskjed til Martin etter den siste landslagssamlingen at jeg ønsket å komme til Vålerenga. Det har vært klart ganske lenge at jeg ville hit, men det tok litt tid før klubbene ble enige, sier Hæstad om overgangen.

- I mine øyne er Vålerenga den klubben med mest potensial, og får vi dette til å fungere som et lag blir det veldig bra.

Hæstad er sentral midtbanespiller, og på den posisjonen er konkurransen historisk stor. Aldri har Vålerenga på papiret hatt en bedre midtbane, med tre norske landslagsspillere.

- Det blir en knalltøff konkurranse om plassene, men det å trene og spille med de beste i Norge vil gjøre meg til en bedre spiller. Jeg tror ikke jeg er hentet for å være stallfyll, og jeg håper jeg får spille, men jeg må være i toppform og prestere. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å kapre en plass på laget, sier han offensivt.

Hæstad ønsker ikke å si noe om målsetningene for 2008-sesongen, men han gleder seg til å starte på et nytt kapittel i en foreløpig ung fotballkarriere.

- Jeg har kommet til en storklubb og får spille sammen med mange av mine fotballkompiser. Det ser jeg virkelig fram til. Jeg håper selvfølgelig også å vinne noe når jeg er her. Selv har jeg aldri vunnet noe, og jeg har en klar målsetning om at vi skal få til det i løpet av min tid her, avslutter han.

PS: Selv om det ble informert på VIF TV at Hæstad har fått drakt nummer 21, kan det bli endringer på dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk her for å kjøpe sesongkort for 2008-sesongen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag