RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoffer Joner tar knallhardt oppgjør med Sylvi Listhaug


LIK OG DEL: Skuespiller Kristoffer Joner tar et oppgjør med Sylvi Listhaugs retorikk.
LIK OG DEL: Skuespiller Kristoffer Joner tar et oppgjør med Sylvi Listhaugs retorikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix) / Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- At en som representerer landet vårt fryder seg over medmenneskers tragedie, er forkastelig.

Skuespiller og Arbeiderparti-representant i Stavanger bystyre, Kristoffer Joner har laget en Facebook-profil ene og alene for å poste ett innlegg, der han kaller innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs respektløs.

Les også: Reklamebyrå sto bak Kristoffer Joners NOAS-kampanje
Les også Gunnar Stavrums kommentar: Det som i går virket modig, virker i dag kalkulert

LES også: - Facebook fjernet Joners innlegg

Joner starter innlegget, som ved 20-tiden var posten blitt likt over 15.000 ganger, delt over 9.900 ganger og hadde fått nærmere 1400 kommentarer.

- Jeg heter Kristoffer, og i dag ble jeg medlem av Facebook. Dette er min første, og ganske sikkert siste, Facebook-post. Jeg vil at du skal LIKE og DELE den, og nå skal jeg fortelle deg hvorfor, starter Joner inlegget med, før han viser til Listhaugs Facebook-post der hun skriver at Norges strenge asylpolitikk er blitt lagt merke til i utlandet og refererer til en syv år gammel afghansk gutt som etter drøye fire år sendes ut med tvang.

Hun oppfordrer til slutt de som er enige med henne, om å like og dele posten. (Se Listhaugs innlegg nederst i artikkelen).

- Takkekort til Listhaug

Joner fortsetter deretter med å fortelle at målet med innlegget hans, er å få Listhaug til å føle skam.

- Derfor er jeg nå på Facebook. Og derfor vil jeg at du skal hjelpe med å LIKE og DELE denne posten. La oss bruke Sylvis "LIK og DEL"-taktikk. La oss vise at Norge består av langt flere mennesker, med langt bedre holdninger, enn de ca. 7000 som til nå har valgt å LIKE Sylvis lavmål av et budskap.

- Og her kommer det beste. Jeg har vært i dialog med NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere), og oppfordrer alle til å gi et bidrag på 100 kroner til deres arbeid – i Sylvi Listhaugs navn. For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass. Og føler skammen.

Facebook-debatt

I løpet av kvelden har debatten vært aktiv på sosiale meider, og også de to partene har brukt Facebook for å lufte sine meninger igjen.

LES hva Listhaug svarer Joner her: - Vi lar oss ikke stoppe av dette hylekoret

I et innlegg på sin Facebook deler hun et bilde av Joner og teksten:

- Hylekoret tar helt av. Hva vil de? Svenske tilstander i Norge? Alle som kommer skal få bli? Åpne grenser? Hvis ikke - hvor mange?

Joner svarer på Listhaugs post, ved å dele hennes Facebook-innlegg.

- Men Sylvi. Jeg mener heller ikke at Norge skal ha åpne grenser. Ingen grunn til panikk, les innlegget mitt på nytt, pust med magen og vær så snill og hold deg til saken.

Offentlige debatten

Generalsekretær i Noas, Ann-Magrit Austenå bekrefter overfor Nettavisen at det er Joner som har skrevet Facebook-posten.

- Vi er kjempeglade for at han gjør dette, sier hun og bekrefter at Listhaug vil få overrukket takkekort for hver donasjon som gis.

Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i NOAS

- Vi håper mange liker og deler, og det er kjempefint for det rettshjelpsarbeidet vi gjør, dersom folk donerer penger. Men det er også viktig for den offentlige debatten, at man viser det ikke er greit å snakke på den måten om barn som blir tvangssendt ut av Norge, etter å ha vokst opp her.

LES også: Kristoffer Joner inn i bystyret i Stavanger

- Det er mange både i sosiale medier og i innlegg i aviser som har reagert på retorikken til Listhaug, og mangelen på empati med de som rammes og familier som er i vanskelige situasjoner. En familie er tvangssendt til Kabul, og de er rammet av den bomben som gikk av der i dag. To av barna ble skadd, og den ene gutten alvorlig. Alle har overlevd heldigvis, men den gutten er skadet der etter å ha blitt returnert fra Norge.

- Slike ting tror jeg bidrar til at mange tenker som Joner, at vi kanskje kan snu den måten å bruke «tommel» og lik og dele, snu det 180 grader og bruke det til noe positivt.

Nettavisen har kontaktet Joner, uten å få svar.

LES også Nettavisens store intervju med Listhaug her: - Hele den tredje verden kan ikke komme til Norge

Listhaug er en av politikerne som er svært aktiv på sosiale meider, og bruker blant annet Facebook for å få ut sitt syn i diverse saker. Hun la blant annet ut en video tidligere i høst, der hun forklarer hva hun og Frp mener om niqab-forbudet.

Se videoen under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere