*Nettavisen* Nyheter.

Kritikerrost krim-serie på TV 2

Møt politi, redningspersonell, befolkningen, politikere og media i Los Angeles. Sammen kjemper de ulike gruppene for samme mål - bekjempe kriminaliteten.

30.10.03 09:45

Torsdag er det premiere på den kritikerroste og prisbelønte kriminalserien "Boomtown" som sendes torsdager fremover.

I Boomtown fortelles en hel historie i små avsnitt. Kriminalsaker i Los Angeles belyses dermed fra flere vinkler.

Vi følger politiet, redningspersonell, politikere og medias side i saken. De jobber på tvers av hverandre og er til tider avhengig av hverandres hjelp for å få løst kriminalsaker i Los Angeles. I Boomtown får vi også møte gjerningsmenn, offer og pårørende i kriminalsakene. Gjennom å ffølge en hel historie fortalt gjennom flere øyne, får vi spenning, sorg, glede og noen uventede vinklinger i Boomtown.

Tragedie og action
Torsdag blir en tenåringsjente skutt og drept fra en bil i fart. En seksåring blir alvorlig skadet da hun blir skutt på en lekeplass. Politidetektiv Joel Stevens (Donnie Wahlberg) og hans partner Bobby "Fearless" Smith (Mykelti Williamson) leder etterforskningen, mens den rutinerte politimannen Ray Hechler (Gary Basaraba) og hans partner Tom Turcotte (Jason Gedrick) forfølger en ung afro-amerikansk mistenkt (Arlen Escarpeta) for skytingen.

Det blir action som bilkjøring i vill fart, spaning og pågripelse. Men vi får også et innblikk i sorgen og sinnet hos de pårørende som sitter igjen.

Og media vil ha gode saker. Noen går langt for et godt oppslag i avisen. Den ambisiøse reporteren , Andrea Little (Nina Garbiras), prøver å finne identiteten til seksåringen. Da er det til god hjelp for henne å ha et intimt forhold til statsadvokat David McNorris (Neal McDonough). Davids kone jobber på lekeplassen hvor seksåringen ble skutt, og Andrea møter henne når hun ankommer åstedet.

Karaterer
Karakterene vi møter i Boomtown torsdager fremover er fargerike på hver sin måte;

Politimannen Bobby "Fearless" Smith (Mykelti Williamson) frykter intet. Han er en livsnyter og dyktig politimann.

Politikvinnen Teresa Ortiz (Lana Parrilla) er ekspert på førstehjelp, og er ofte en av de første som ankommer åsteder hvor folk er skadet. Teresa har et stort hjerte for ofrene og de pårørende, og har i sin karriere sett mye vondt.

Den reserverte og dyktige politidetektiven Joel Sears (Donnie Wahlberg) slites mellom jobb og privatliv. Hans kone har prøvd å begå selvmord etter at paret mistet sitt nyfødte barn.

Den rutinerte politimannen Ray Hechler (Gary Basaraba) er veteran med mange års erfaring bak seg , noe som gjør ham til en dyktig politimann.

Statsadvokat David McNorris (Neal McDonough) er ærekjær i jobben sin, men kan virke både kald og kynisk. Han lever et dobbeltliv med kone og barn hjemme - og elskerinnen, journalisten Andrea Little.

Journalisten Andrea Little (Nina Garbiras) er nådeløs i kampen for gode nyheter. Hun har et intimt forhold til statsadvokaten David McNorris (Neal McDonough)

Politimannen Tom Turcotte (Jason Gedrick ) er partner med den erfarne politimannen Ray Hechler (Gary Basaraba). Tom jakter på gjerningsmenn, og utsettes daglig for fare.

I tillegg til disse karakterene vil vi se ulike personer i gjesteroller fremover.

På TV 2 torsdag 30. oktober 2003 kl. 22.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.