RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritikk mot Dell-hysteri

Michael Dell må trekke tilbake en god del servere.
Michael Dell må trekke tilbake en god del servere.
For å bestille en PC via PC-produsenten Dells nettsider må kjøperen skrive under på at PC-en ikke skal brukes til fremstilling av masseødeleggelsesvåpen. Nå vil danske Forbrugerrådet ha slutt på det de kaller hysteriske spørsmål.

Spørsmålene som må besvares på Dells nettsider er blant annet om PC-en skal brukes til fremstilling av masseødeleggelsesvåpen, for eksempel til atomprogrammer eller missilteknologi, eller eksporteres til et annet land.

Det danske Forbrugerrådet mener at Dell forsøker å innføre amerikanske tilstander på det danske markedet, skriver Jyllands-Posten.

- Dell vil at den danske forbruker skal stå til regnskap for amerikansk utenrikspolitikk. Det er tilstander vi ikke ønsker innført i Danmark, sier avdelingssjef Villy Dyhr i Forbrugerrådet til Danmark Radios Radioavisen.

Dell Danmark henviser på sin side til amerikansk lovgivning, som blant annet innebærer at selskapet kan risikere millionbøter om maskiner eksporteres til land som Cuba, Libye eller Nord-Korea.

På sine nettsider sier Dell at spørsmålene blir stilt fordi de er et amerikansk selskap underlagt amerikansk eksportlovgivning som påbyr disse spørsmålene. Dette er spørsmål de har hatt på alle sine hjemmesider de siste fire årene.

De fremholder at de behandler alle kundeopplysninger fortrolig. Dersom kunden skulle svare ja på noen av spørsmålene, forbeholder de seg retten til ikke å selge til vedkommende.

Villy Dyhr i Forbrugerrådet kan ikke se noen mening i at danske kunder skal måtte stå til rette for selskapet om PC-en deres en gang havner i et land som står på USAs terrorliste.

- Jeg synes forbrukerne skal kjøpe PC-ene sine hos et annet firma som ikke stiller så hysteriske spørsmål, sier Dyhr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere