RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritikken overrasker Erna

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg hører ikke noe nytt i Torbjørn Røe Isaksens kritikk. Vi er enige om at vi i valgkampen ble tvunget til å forsvare det vi hadde gjort, sier Høyre-leder Erna Solberg.

- Hvis han med kritikken sin snakker om det som har vært, er vi helt enig. I valgkampen ble vi tvunget til å bruke mye av tiden vår i media på å forsvare det vi hadde gjort. Det var ikke noe vi ønsket. Det var slik det ble, fordi vi satt i regjering, er Erna Solbergs respons til at Unge Høyre-lederen nå går ut og etterlyser flere nye ideer, mer krisestemning og mer intern debatt i moderpartiet

- Snakker vi om den diskusjonen partiet har gående nå, er jeg mer overrasket. Han sitter jo i partiets arbeidsutvalg hvor akkurat den debatten han etterlyser foregår, sier Høyre-lederen til iBergen.no.

For mye ledelsestyrt

- Det vi ikke kommer fra, er at det å sitte i en samarbeidsregjering vanskeliggjør det å ha partiet med seg på alt.

- Jeg er enig i at vi nå bør ha fokus på å politisere partiet mer. Få en mer åpen debatt der det blir dradd mer veksler på talenter og ideer ute i organisasjonen. Gjøre partiet mindre ledelsesstyrt, rett og slett. Det er det mye lettere å få til når man ikke sitter i en samarbeidsregjering. Da skjer det ofte at prosessene innad ikke blir gode nok fordi det ikke er nok tid til det.

Konkurransedyktig

- Dere har ingen nye ideer?

- Det vil jeg være sterkt uenig i. Vi har et overordnet perspektiv om at det norske samfunnet må være konkurransedyktig i den globaliseringen som foregår og tankene om kunnskapsløftet som stiller større krav til undervisningen og som sier helt konkrete ting om hva barn bør kunne før de begynner på skolen er viktige ideer.

Nye krav

- Det samme er påpekningen av fleksibilitet i arbeidslivet. At vi må sette folk i stand til å mestre et stadig tøffere arbeidsliv i konstant endring. Vår viktigste jobb er å sørge for at ikke folk faller utenfor et dynamisk arbeidsliv og det krever etterutdanning og fokus på lærevansker. Det er eksempler på nye og viktige saker som Høyre har stått for og som Røe Isaksen sikkert har fått med seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere