RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritiserer Goliat-planene

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kystverket kritiserer planene for utbygging av oljefeltet Goliat på Finnmarkskysten.

Oslo (ANB): Kystverket viser til erfaringer der det viser seg at oljeutslipp ved ulykker også når kystnære områder og strand.

- Det er derfor viktig at organiseringen av den kystnære oljevernberedskapen og strandberedskapen konkretiseres nærmere, heter det i høringsuttalelsen fra Kystverket.

Flere merknader
Fiskeri- og kystdepartementet forventer at feltoperatøren Eni Norge «tar de nødvendige skritt» for å imøtekomme Kystverkets merknader. Departementet viser til at Kystverket har en rekke merknader om skipstrafikk, akutt forurensning, miljørisikoanalyse og beredskap.

Helga Pedersens departement forventer derfor at Kystverkets merknader blir nøye vurdert i den videre planleggingen.

Sårbart miljø
Fagrådgiver Elisabeth Sæther i Bellona ser alvorlig på det hun leser i bunken av høringspapirer om Goliat-planene.

- Eni søker om å få operere i et veldig sårbart miljø. Det er oppsiktsvekkende at oljeselskapet ennå ikke har kommet opp med en skikkelig beskrivelse på hvordan en kystnær oljevernaksjon kan gjennomføres, sier Sæther til Avisenes Nyhetsbyrå.

Søknaden om å få utvinne Goliat-oljen er varslet å komme om kort tid. Hvis søknaden blir godkjent vil det være den første oljeproduksjonen i Barentshavet. Snøhvit er et gassfelt.

Sende tilbake
- Tidligere har Bellona pekt på at Eni ikke så langt kan vise til noen god plan, bare gode intensjoner for hvordan en kystnær oljevernaksjon kan foregå. Nå får vi støtte fra statlig hold. Hvis kystdepartementet mener alvor og ønsker å følge Kystverkets merknader, så må konsekvensutredningen sendes tilbake til Eni, sier Sæther.

Hun peker på at Kystverkets bekymringer deles av Nordkapp og Porsanger Havn, som forvalter Nordkapp og Porsanger kommunes havnedistrikt.

Fiskeri- og kystdepartementet har også «merket seg» at Eni tolker kravet til null utslipp i Barentshavet på en uklar måte. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere