RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritiserer Odin for optimisme

Sist oppdatert:
Kredittilsynet kritiserer Odin Forvaltning og investeringsdirektør Ragnhild Wiborg for å ha vært for optimistisk i sin vurdering av investeringene i fondet Odin Pengemarked, blant annet i lån til Aker Kværner
Odin Pengemarked har investert tungt i obligasjonslånene til selskaper som Pan Fish, Kværner og Crystal Production.

Det er liten omsetning i disse lånene, og Odin har i visse tilfeller valgt å se bort fra lave handler i markedet når verdiene i fondene er beregnet, melder Dagens Næringsliv.

Det har Kredittilsynet reagert på, og mener både markedskurs og anslag fra meglerhuset Pareto burde vært mer vektlagt.

– Det viste seg at anslagene fra Pareto og markedet var mer korrekte enn Odins egne vurderinger. Når de ser at det er en omsetning i markedet og de velger å se bort fra den, må de ha en begrunnelse for det som holder mål. Det kan være tvilsomt om Odin har hatt det her, sier underdirektør Eystein Kleven i Kredittilsynet.

Odin skal nå ha innskjerpet sine rutiner.

Odin Pengemarked skal i utgangspunktet være et lavrisikofond, men har klart å få en betydelig negativ avkastning det siste året, noe som er meget sjeldent for slike fond.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere