Gå til sidens hovedinnhold

Kritiserer politiledelsen etter skuddrama

Hevder det var politiledelsen som tok avgjørelsen om å ikke varsle om skyteepisoden i Skien søndag.

Uttalelsen kommer fra lederen for Politiets Fellesforbund i Telemark, Tor Ragnar Steffensen, til TA.no.

Politiet i Telemark har fått kritikk for at offentligheten ikke ble orientert om skyteepisoden i Gjerpensdalen hvor en politimann i 50-årene er siktet.

Les også: Kula stoppet to meter unna femåring

Ved Grenland politistasjon reagerte flere av tjenestemennene på at det i mediene har blitt fremstilt som at de prøvde å hemmeligholde saken.

- Det har vel antakeligvis vært for å skjerme en av våre egne ansatte, sa politimester Anne Rygh Pedersen mandag.

Det skal ha blitt gjort en vurdering på operasjonssentralen om at de som jobber der skulle slippe å si noe om kollegaen.

- I ettertid kan vi vel si at det ikke var så lurt, sa Rygh Pedersen mandag kveld.

Kontaktet mesteren

Tor Ragnar Steffensen forteller videre at den som var på jobb på operasjonssentralen søndag kveld tok tak i denne saken for å avgjøre hva som skulle skrives og sendes, var i kontakt med jourhavende jurist og politimester Anne Rygh Pedersen.

- Ledelsen orienterte om at de skulle ta seg av varsling til media, og at han ikke skulle foreta seg noe. Dette er ikke noe tjenestemann som prøvd å skjule noe som helst, og jeg kan love at vi er nøye på sånne saker og at det blir gjort på samme måte som andre saker, sier Steffensen.

Tungt for kollegene

- Det er klart det er tungt for våre egne tjenestemenn å foreta grep ovenfor egne kollegaer. Men det følger med jobben, og de har gjort det på en utmerket måte sånn som jeg har fått det lagt fram, sier Steffensen videre.

- Men akkurat hva som har skjedd, og hvorfor det skuddet har gått inn i huset vet jeg ikke noe om ettersom jeg ikke har fått noe informasjon om det. Men når du øvelsesskyter med våpen må du jo sikre bakgrunnen. Det kan jo ikke ha vært i orden i denne saken og det er svært uheldig, avslutter Tor Ragnar Steffensen.

Det er Vestfold politidistrikt som skal etterforske skyteepisoden hvor en politimann i 50-årene er siktet. Politiinspektør Magnar Pedersen leder etterforskningen, og forteller at de i løpet av morgendagen vil starte etterforskningen, men først vil de ha et møte med etterforskerne og lage en fremdriftsplan i saken.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken