RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I LÆRDAL: Statsminister Erna Solberg og justisminister Anders Anundsen (t.v.) på branntomta i Lærdal.
I LÆRDAL: Statsminister Erna Solberg og justisminister Anders Anundsen (t.v.) på branntomta i Lærdal. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Kritiserers for manglende gransking av Lærdal-brannen

Leder Hadja Tajik i Stortingets justiskomité sier det er oppsiktsvekkende at regjeringen ikke har startet den varslede granskingen av storbrannen i Lærdal.

Oslo (NTB): Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) varslet gransking av brannen i januar, men regjeringen har fortsatt ikke startet arbeidet.

– Nå har det snart gått en halvt år og fortsatt har det ikke skjedd noe på denne fronten. Hvor lang tid tar det egentlig å sette ned et utvalg? sier Tajik til NRK.

Tajik har sendt et skriftlig spørsmål til Anundsen for å få svar.

KRITISK: Hadja Tadjik (A) er leder av Stortingets justiskomité.

Justisministeren sier til NRK gjennom sin kommunikasjonsrådgiver at regjeringen vil ha en ekstern og uavhengig gjennomgang av brannen, men Anundsen vil ikke uttale seg om tidspunktet før han har svart på Tajiks spørsmål i løpet av neste uke.

– Jeg har forståelse for at det kan ta noe tid å orientere seg for hvem som skal gjennomføre en slik evaluering, men det tar ikke et halvt år å finne ut det, sier Tajik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere