RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk for ebolasmittet sykepleier i Storbritannia

En kolonne med den britiske sykepleieren fotografert ved ankomst til Royal Free Hospital i London 30. desember. Pasientens tilstand er nå kritisk, opplyser sykehuset.
En kolonne med den britiske sykepleieren fotografert ved ankomst til Royal Free Hospital i London 30. desember. Pasientens tilstand er nå kritisk, opplyser sykehuset. Foto: Neil Hall
Sist oppdatert:
Tilstanden er lørdag kritisk for en britisk sykepleier som får behandling i London etter å ha ble smittet av ebola i Sierra Leone.

Den 39 år gamle kvinnen er den første som er blitt diagnostisert med ebola i Storbritannia. Tirsdag denne uken ble hun innlagt på sykehus da hun fikk symptomer etter å ha vendt hjem fra det ebolarammede Vest-Afrika, hvor hun jobbet som frivillig for Redd Barna.

– Vi beklager å måte meddele at Pauline Cafferkeys tilstand gradvis har forverret seg de siste to dagene og nå er kritisk, opplyser sykehuset Royal Free Hospital i en pressemelding lørdag.

Hun behandles med plasma fra blodet til en friskmeldt ebolapasient, samt eksperimentell medisin mot viruset.

Cafferkey er innlagt ved samme avdeling som William Pooley (29), en annen britisk sykepleier som nå har vendt tilbake på jobb i Sierra Leone etter å ha blitt frisk fra ebola i september i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere