Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk for jenta som ble bitt av hund i Selbu

Tilstanden er kritisk for ei to år gammel jente som fredag ble bitt av en hund i Selbu kommune i Sør-Trøndelag.

Skadene er meget alvorlige, og hun er til operasjon, meldte St. Olavs hospital i Trondheim klokka 15.

Hun ble fløyet til sykehus med luftambulanse kort tid etter hendelsen før politiet hadde nådd fram til stedet, ifølge Adresseavisen.

Da politiet kom fram til gården på Dragsten, tok de seg av familien. Hunden som beit jenta, er kjørt bort fra stedet i en kassebil.

– Vi avhører vitner som var til stede, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Han legger til at det er altfor tidlig å si om noen vil bli siktet i saken. Det er ikke avgjort om hunden skal avlives.

Helse- og sosialenheten i Selbu kommune ble varslet om ulykken og sendte et psykososialt team til gården for å bistå de berørte.

Familiens hunder

Jenta var i følge med et søsken på åtte år da ulykken skjedde. De befant seg inne i en hundegård med flere hunder i da hun ble bitt.

– Ulykken skjedde da søskenparet skulle hente noen valper, eller fore hundene. Det er foreløpig litt usikkerhet akkurat rundt dette foreløpig, sier Pedersen til avisa.

Eierne av hundene er jentas foreldre, og episoden skjedde hjemme på gården hvor de bodde. Ifølge operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt var det et barn som ringte inn til nødetatene om hendelsen som politiet tvitret om litt før klokka 12.

Det er foreløpig uklart om søskenparet var alene på gården da ulykken skjedde.

– Dette er en tragisk ulykke, og vi er avhengige av vitneutsagn for å få nærmere klarhet i dette. Det betyr vitneutsagn fra de pårørende i første rekke, og vi har valgt å avvente videre avhør med disse foreløpig, sier Pedersen.

Hundekjørermiljø

– Hunden har huskyutseende. Dette er et hundekjørermiljø, så jeg kan ikke si om hunden er renraset eller blandingshund, sier Pedersen.

Kriminalteknikere sikret fredag ettermiddag spor på gården.

– De skal nå finne ut hvordan hundeholdet er på gården, hva som har skjedd og få fakta på bordet. Så vil en politijurist vurdere hva som skal skje videre, sier politiets innsatsleder på stedet, Roger Mogstad. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken