RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (NTB scanpix)

Kritisk skadd etter knivstikking i Oslo

Sist oppdatert:
En NAV-ansatt er kritisk skadd etter å ha blitt knivstukket av en klient i Oslo mandag morgen.

Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten/Tonje Paulsen Solem): En kvinnelig Nav-ansatt i Oslo er kritisk skadd etter å ha blitt knivstukket flere ganger av en klient mandag morgen. En 26 år gammel mann er pågrepet.

Politiet fikk melding om hendelsen ved Nav-kontoret på Grorud klokken 8.25. Kvinnen var bevisst da hun ble brakt til Ullevål sykehus, der hun opereres for kritiske skader.

Knivstukket i ryggen
Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Kristoffer Bang, gikk gjerningsmannen inn i bygningen og inn på kontoret der kvinnen befant seg. Kvinnen, som skal være i 30-årene, ble knivstukket minst to ganger i ryggen.

- Knivstikkingen skjedde inne på et kontor i første etasje. Vi fant kvinnen med to stikksår i ryggen. Jeg vet ikke om hun var knivstukket flere steder. På det tidspunktet var det viktigst å få kvinnen til sykehus, sier Bang til NTB.

Han kan foreløpig ikke fortelle om det var andre personer på kontoret, og det er ikke kjent om den pågrepne 26-åringen var klienten til offeret.

Væpnet politi
Mannen ble pågrepet uten dramatikk i nærheten av egen bolig ti minutter etter hendelsen. Gjerningsmannen, som omtales som en kjenning av politiet, hadde kniven på seg da han ble pågrepet.

- Politiet rykket ut med væpnede styrker, og det var minst fire væpnede politimenn som anholdt mannen, forteller et vitne på stedet til NRK.

Krimteknisk avdeling kom til Nav-kontoret litt etter klokken 10.

- Dette er en alvorlig hendelse og dessverre får vi stadig vekk melding om Nav-ansatte som er blitt truet av klienter, sier Bang til NTB.

Stenger kontoret
Nav i Oslo opplyser at de vil holde kontoret stengt resten av mandagen. Inngangen er sperret av og det er satt opp et skilt.

- Vi bistår nå med best mulig hjelp til den ansatte og pårørende. Bedriftshelsetjenesten er koblet inn, og de ansatte på Nav samles for å få informasjon og oppfølging fra kvalifisert personell, sier informasjonssjef i bydel Grorud, Henrik Mevold, til NTB.

Ingen av de ansatte NTB kom i kontakt med på stedet, ville kommentere hendelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere