RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk skadd i eksplosjon

Sist oppdatert:
Florø (NTB): En 63 år gammel mann ble kritisk skadd i en eksplosjon i en kraftstasjon i Aurland i Sogn og Fjordane natt til lørdag.

- Vi fikk melding om eksplosjonen 1.07. Mannen hadde ettersyn med kraftstasjonen og var alene på stedet da ulykken skjedde, opplyser operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt.

- Årsaken til hendelsen er foreløpig ikke kjent fordi det var mye røyk på stedet, og det er ennå ikke foretatt åstedsundersøkelse, sier Hope til Bergens Tidende.

63-åringen greide å komme seg ut ved egen hjelp og varsle om ulykken, og han ble sendt med ambulanse til Voss sjukehus. Derfra ble han sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Lørdag ettermiddag beskriver sykehuset mannes skader som kritiske.

Kraftstasjonen ligger i Lovisberget, rundt 16 kilometer fra Aurland sentrum. Eksplosjonen forårsaket brann i kraftstasjonen.

- Men strømmen gikk og brannen hadde sluknet da brannvesenet kom til stedet, opplyser Hope. Hele kommunen var mørklagt etter ulykken, men strømmen kom tilbake ved 3.30-tiden. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere