RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk til eiendom

Sist oppdatert:
Forvaltningsrådgivere i SEB er kritiske til utviklingen og de globale utsiktene for eiendom.
Den svenske storbanken SEB satser på forvaltning i Norge, men råder norske investorer og sparere å være avventende til eiendomsselskaper. Det melder Dagens Næringsliv.

- Jeg tror mesteparten av den fremtidige veksten i eiendomsmarkedet allerede er diskontert inn i aksjeprisene som driver med dette, sier Pål Berskaug, som leder SEBs rådgivningsteam innenfor Asset Managment til DN.

Han tror at eiendomsselskapene, som de siste årene har opplevd en fantastisk utvikling, vil kunne oppleve utflatning.

Etter Berskaug og SEB Asset Managments mening er det innenfor energi og råvarer man bør se til for å få avkastning. Til Dagens Næringsliv peker han på en stadig lavere arbeidsledighet i Europa, som vil dra det personlige konsumet opp.

- Ser vi dette i sammenheng med den vedvarende høye veksten i Kuna, kan vi vente oss solid bidrag til den globale veksten, sier Berskaug. Dette bil med andre ord føre til økt knapphet, og høyere priser, på energi og råvarer. Han slår fast at selskaper innen disse sektorene har et stort vekstpotensial.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere