Kritisk til First House

Foto: (Scanpix)

Thorbjørn Jagland håper kommunikasjonsbyrået ikke får for mye makt.

29.03.12 08:29

Flere av Norges mektigste politikere, spesielt fra Arbeiderpartiet, har samlet seg i kommunikasjonsbyrået First House. Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland (Ap) rynker på nesa over at avgåtte topppolitikere nå selger sin makt til høystbydende, skriver Dagsavisen torsdag.

- Jeg vil rope et varsku. First House blir et sted som kan få veldig mye makt, sier Jagland til avisen.

Tre tidligere statssekretærer fra Ap, Torbjørn Giæver Eriksen, Jan-Erik Larsen og Ketil Lindseth, er blant de som har meldt overgang til byrået. Også FN-ambassadør Morten Wetland er hentet inn. Bjarne Håkon Hanssen (Ap) har jobbet i byrået siden 2009.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Når man samler opp så mange folk fra èn politisk konstellasjon ett sted, så synes jeg det er noe usunt ved det. Jeg synes det er et demokratisk problem at vi ikke vet hva som foregår, hvem som blir betjent og hvilke saker de egentlig fremmer, sier Jagland til Dagsavisen.

Men ikke alle takker ja til First House, som for eksempel gründer, styreleder og største aksjonær i rådgivningsbyrået Brusselkontoret, og Erik Solheim (SV).

Administrerende direktør i First House, Per Høiby, avviser kritikken og påpeker ovenfor Dagsavisen at mange selskaper i bransjen har ansatt tidligere politikere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.