RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk til Frontline-kjøp

Sist oppdatert:
Meglerhuset First opprettholder sin salgsanbefaling på Frontline i en oppdatering, og skriver blant annet at de mener Frontlines nylig gjennomførte skipskjøp er dårlig timet
Oppdateringen er sendt ut i forkant av Frontlines resultatpresentasjon til uken. First forventer et resultat pr. aksje på 2,20 dollar for andre kvartal. De venter videre at Frontline vil gi et kvartalsmessig utbytte på 2,50 dollar pr. aksje.

Meglerhuset bemerker videre Frontline har kjøpt fire VLCC-nybygg og tre moderne suezmax-tankskip de siste to månedene.

- Vi tror ikke dette er et godt tidspunkt for å investere i skip, konkluderer First.

Når det gjelder tankmarkedet fremover så mener meglerhuset behovet for OPEC-olje vil bli lavere enn den produksjonen OPEC ligger an til i år. Dette sammen med mange nye skip for levering vil kunne føre tankmarkedet fra dagens meget sterke nivåer til et normalt marked i 2005.

Samtidig skriver First at dagens prising av Frontline krever snittrater på 70.000 dollar dagen for VLCC'er og 45.000 dollar dagen for suezmax'ene de neste tre årene.

De mener sannsynligheten for et slikt scenario er liten, og anbefaler investorene å investere i andre energirelaterte aksjer.

Oppsummering:

Anbefaling: Selg
Kursmål: 160 kroner
Meglerhus: First Securities
Dato: 13. august 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere