*Nettavisen* Nyheter.

Kritisk til IKT-satsingen

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Politiet skal få nettbrett, som nesten ikke har dekning

20.03.13 17:52

Regjeringen satser for dårlig på IKT og skyver flere tiltak ut i tid, mener Frp-nestleder Per Sandberg.

Sandberg er kritisk til flere av momentene i stortingsmeldingen om terrorberedskap, som ble lagt fram onsdag. Han mener blant annet satstingen på IKT i politiet er altfor svak og uten forutsigbarhet.

Blant annet har det blitt satt av 10 millioner kroner for at politibilene skal få nettbrett, iPads, til oppgaveløsning.

- Med de nye tiltakene i meldingen og de som allerede er iverksatt, blir beredskapen i Norge vesentlig forsterket. Vi vil opprette en nasjonal politisentral, politiet får nytt og bedre utstyr og politiet skal trene mer på «skyting pågår»-instruksen, sier statsminister Jens Stoltenberg.

– Det er mye her som er ugjort. Politiet skal få nettbrett, som nesten ikke har dekning, mens styrkingen av nærpolitiet er utsatt og omtales nesten ikke i det hele tatt, hevder han.

– I tillegg etablerer man enda en enhet som skal koordinere den operative innsatsen, når man allerede har 27 operasjonssentraler til å gjøre det. Det vil ikke styrke kommando, legger han til, med henvisning til forslaget om å etablere en nasjonal operasjonssentral som skal koordinere innsatsen på tvers av politidistriktene.

Sandberg, som er leder av justiskomiteen på Stortinget, gir imidlertid justisminister Grete Faremo (Ap) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) rett i at det byr på en rekke formelle og uformelle utfordringer å få politiet og Forsvaret til å samarbeide bedre.

– Jeg er helt enig i at dette er vanskelig. Det handler om både kultur og mulige endringer i Grunnloven. Men dette er viktig å få på plass, sier Sandberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.