Kritisk til TV 2s radioplaner

Kanal4-medeier Svein Larsen var motstander av at TV 2 skulle kjøpe seg opp i radiokanalen. – Det er jo litt spesielt at det er 21st Venture som står vakt for de publisistiske løftene, sier han.

20.06.08 11:05

Svein Larsen står bak selskapet 21st Venture sammen med en rekke tidligere P4-investorer. Nå er de inne i Kanal4.

Ifølge Dagens Næringsliv har han, sammen med partnerne Rune Remøy, Tharald Brøvig og Jørgen Randers vært kritisk til planene om å la TV 2 får kontrollen over Kanal4, kun kort tid etter at kanalen vant den attraktive radiokonsesjonen.

Jørgen Randers ba i et styremøte i kanalen 10. juni om å få protokollført at han oppfattet et salg av mesteparten av Kanal4 til TV 2 som et uakseptabelt brudd med det kanalen lovet i konsesjonssøknaden.

Til DN sier Svein Larsen at han ikke har noe i mot TV 2, men legger til at det er litt spesielt at det er 21st Venture som står vakt for de publisistiske løftene og ikke noen av de regionavisene som også er med i konsortiet.

Han viser til at Adresseavisen, Fædrelandsvennen og Harstad Tidende til sammen hadde mer en 50 prosent av aksjene og at de derfor har kunnet styre forhandlingene med TV 2.

- Da bør de jo ikke bli overrasket over at de mister innflytelse når de selger ut 51 prosent. Det vi ble overrasket over, var at de opprinnelige eierne så raskt begynte å lete etter en ny finansiell og strategisk partner. Vi trodde jo på det vi skrev i søknaden og på eierskapet, selv om heller ikke vi var motstandere av å få inn en strategisk partner, sier Larsen til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.