RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Kritiske til Damms kjøp

Sist oppdatert:
Torsdag ble det klart at forlaget Damm kjøper Tanum. Bokhandlere og politikere ber nå kulturminister Trond Giske om å ta bokbransjens utfordringer på alvor.

- Det er grunnlag for uro når forlagene blir den viktigste konkurrenten til sine egne kunder gjennom å etablere seg på bokhandlernivå. Når tre store aktører som Aschehoug, Gyldendal og Damm kontrollerer flere ledd i verdikjeden må vi følge nøye med, sier fornyings-og administrasjonsminister Heide Grande Røys (SV) til Dagbladet.

Konkurransetilsynet er under hennes departement, men det tyder på at de ikke vil reagere på Damms kjøp. En eventuell lovendring er det Trond Giske (AP) som må ta seg av.

Flere støtter sosialøkonom Vidar Ringstad utsagn til Dagbladet i går om en ny lov som regulerer eierskapene i bokbransjen.

- Det er viktig for mangfoldet i bokbransjen at det er flere eiere som ivaretar lesernes interesser. Når konkurranselovgivningen ikke er et redskap for å gripe inn, må vi vurdere behovet for et nytt regelverk, mener medlem i Famile-og kulturkomiteen May Hansen (SV).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere