RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krogvold i vitneboksen vil trolig støtte vennen

Lillehammer (NTB): En av gavene Rune Øygard ga den nå 17 år gamle jenta var en fotosesjon med Norges mest kjente fotograf. Tirsdag vitner Morten Krogvold i overgrepssaken.

I tillegg til sin mangeårige og kritikerroste fotografkarriere, er Krogvold kjent for minst to ting til i Nord-Gudbrandsdalen; han driver svært suksessrike fotoworkshops i Vågå og han har sagt at «hvis Rune Øygard er skyldig i dette, så blir jeg den første astronauten på Pluto». Uttalelsen ble gitt til lokalradioen kort tid etter at anklagene mot ordføreren i kommunen ble kjent, men er senere trukket tilbake.

- Likevel blir jeg konfrontert med dette utsagnet hele tiden. Det har bare ballet på seg mer og mer, og det er mange som nærmest tror at jeg er for overgrep, sier Krogvold til VG.

Han har likevel uttalt at han har vanskelig for å tro at kameraten har gjort det han er tiltalt for. Tirsdag ettermiddag vil han trolig uttrykke det samme fra vitneboksen i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, la i sitt innledningsforedrag vekt på at Krogvold hadde tatt noen «flotte bilder» som fornærmede har lagt ut på Facebook. Det som er kommet fram på forhånd om hva Krogvold skal forklare seg om i retten, er først og fremst om hvilket forhold han selv har til Rune Øygard og hans inntrykk av fornærmede og hennes forhold til Vågå-ordføreren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere