*Nettavisen* Nyheter.

Kroken på døra for luksusbilforhandler

Foto: Fotograf: Cosmo Music Group

Siste luksusbil har trillet ut fra Auto-Forum i Drammen etter at en tidligere ansatt har slått bedriften konkurs.

03.07.13 17:24

Kjendiser som Madcon, Tommy Steine og John Arne Riise, fete biler og millioner av kroner. Det var Geir Bråthen og Auto-Forum i Drammen, det.

Les: Kjørte uten gyldig førerkort

Kjente navn og ansikter ble aktivt brukt i markedsføringen og salg av eksklusive biler som Ferrarier og Porscher.

Felt av tidligere ansatt
Det er det slutt på etter at en tidligere ansatt har tatt sin tidligere arbeidsgiver til skifteretten, skriver Finansavisen.

Mannen som satte spikeren i bilkista til Bråthen hevder at bruktbilforhandleren skylder ham 303.350 kroner i utestående lønn, provisjoner og oppgjør for en bil.

Bråthen erkjente i Drammen tingrett at kravet stemte, og at han ikke motsatte seg en konkursåpning.

Les: Steine nær milliontap etter luksusbil-mareritt

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skjermdump

Drøssevis av inkassokrav
Finansavisen skriver at selskapet allerede i april og juni i år ble varslet om tvangsoppløsning på grunn av manglende styre, daglig leder eller revisor.

Auto-Forum skal ha 71 inkassokrav på tilsammen 3,5 millioner kroner mot seg. Kravene innbefatter manglende betaling av bilrekvisita, bensin, bilpleie og bompenger.

Ifølge avisen er det ikke de helt store verdiene i Bråthen-boet. Ifølge Bråthen er det snakk om noen dekk og litt verktøy.

Tall Finansavisen sitter på viser at selskapet i 2011 omsatte for 187 millioner kroner, som er et vesentlig byks fra en omsetning på 25 millioner kroner året før.

Tidligere i år gikk DNs lørdagmagasin mannen nøye etter i kortene.

LES OGSÅ: - Den siste idiot er ikke død

Solgte samme bil flere ganger
Hver gang Auto-Forum solgte en bil med finansiering fra Santander eller DNB, tikket det inn en provisjon fra banken. Gjennom et nettverk av hjelpere ble biler omsatt om og om igjen i Auto-Forums regnskaper. Auto-Forum kunne selge en bil fire ganger. Slik kunne en bil alene stå for nærmere syv millioner kroner av selskapets omsetning, ifølge DN.

Gorm Kunøe, førstelektor i salg og ledelse ved handelshøyskolen BI, uttalte i et tidligere intervju med Nettavisen NA24 at han er imponert over bilselgeren midt opp i det hele.

- Bilselgeren klarte jo å prakke på de fleste bilkjøperne mye dyrere biler enn de egentlig hadde tenkt seg, sa Kunøe da.

- De skulle ha en brukt Porsche, men kommer ut med en helt ny Lamborghini. Helt utrolig, sa han videre.

Den første skiftesamlingen er berammet til 12. august i Drammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.