*Nettavisen* Nyheter.

Krokodille flytter til Akvariet

Kaimanen som mandag ble funnet i Svelvik får kost og losji ved Akvariet i Bergen. Torsdag kommer den lille krokodillen med toget til Bergen.

01.02.06 12:57

Den litt over én meter lange kaimanen dukket opp i den vestfoldske faunaen i Svelvik på mandag, etter at politiet fikk tips om ulovlig dyrehold. Ifølge Drammens Tidende skal kaimanen har levd sammen med tre slanger, tre skilpadder og en halv meter lang øgle.

Nå skal kaimanen flytte til Bergen, hvor det kanskje blir litt bedre plass for den lille krokodilleslektningen.

- Vi er spent, sier akvariets direktør Kees O. Ekeli til iBergen.no. Han har selv ikke sett kaimanen ennå og er derfor noe usikker på nøyaktig hva slags type det er snakk om.

I ettermiddag flyr to dyrepassere til Østlandet for å plukke opp kaimanen, før de legger ut på reise med nattoget tilbake igjen.

- Kaimanen vil være på plass i Bergen i sjutida i morgen tidlig, dersom alt går etter planen, forteller Ekeli som ikke har tenkt særlig på navn til den nye losji-gjesten.

- Nei, det har det ikkke vært tid til. Det viktigste nå er å få ham hit, slik at den finner ro. Så kan vi tenke navn, sier Ekeli og ler.

iBergen.no vil følge ankomsten til kaimanen, og vil i løpet av morgendagen blant annet legge ut flere bilder av den lille krokodillen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.