RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen høyeste mot dollar på 12 år

Sist oppdatert:
Dollaren har nærmest kollapset og norske krone har ikke vært sterkere mot dollaren siden 1992. DnB NOR Markets venter ytterligere kronestyrkelse dersom støttene ikke skulle holde. Da kan kronen stige høyt
Det har vært store utslag i valutamarkedet i løpet av natten. Særlig har norske kroner stryket seg betraktelig mot dollaren, og den handles nå til 6,0820 USDNOK, nivåer man må helt tilbake til 1992 for å finne maken til.

Dermed har kursen på dollar mot kronen falt nærmere 13 prosent siden september. DnB NORs senior valuta-analytiker Eirik Larsen skriver i morgenrapporten at kronen nå handles ved viktige motstandsnivåer – men om disse brytes og dollaren faller videre – vill det kunne utløse ytterlige styrking i kronen.

- Neste sentrale støtteområde på de lange chartene, er for øvrig i området ved 5,50 USDNOK (!). Vi merker oss dessuten at kronen har styrket seg også mot en globalt sterkere euro – og som bekrefter en ikke ubetydelig, og generell, interesse for norske kroner. EURNOK-kursen noteres således ned mot 8,10 EURNOK nå i morgentimene – eller om lag 5 øre ned fra nivået i går morges, skriver Larsen.

Dollaren har svekket seg som en konsekvens av spekulasjoner om en forestående revaluering av den kinesiske valutaen. Dette førte til at dollaren falt til en ny all time low mot euro på 1,3317 EURUSD – mens den i morgentimene i dag har styrket seg noe og handles på 1,3290.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere