RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen opp tross rentekutt

Sist oppdatert:
Normalt skal en lavere norsk rente føre til svakere krone, men valutamarkedet blåste av Norges Banks rentekutt i dag, og sendte i stedet kronekursen opp. Sentralbanken hinter om at markedet tror på for store rentekutt
Drøye to timer etter at Norges Bank offentliggjorde at styringsrenten kuttes fra 6,00 til 5,50 prosent, må du betale rundt 7,73 kroner for en euro. Det er en sterkere krone enn da sentralbanken kom med sitt kutt klokken 14. Da var kursen 7,75.

Mot dollar er kronekursen 7,05, mot nær 7,07 da rentemeldingen kom.

De aller fleste ventet at renten ville bli kuttet. Kronestyrkelsen kan indikere at enkelte også så en viss mulighet for at kuttet ville bli større enn et halvt prosentpoeng.

I tillegg peker sentralbanken i sin inflasjonsrapport på at rentemarkedene har priset inn en rente ned mot 4,25 prosent ved utgangen av året. Norges Bank kommer i sine analyser frem til at et slikt rentenivå vil medføre at inflasjonen blir noe høyere enn målet på 2,5 prosent om to år.

Med andre ord indikerer sentralbanken at markedet tror på et for stort rentefall. Blir rentenivået høyere, skal også kronen være sterkere - og den styrket seg altså noe i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere