RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kronen raser videre

Sist oppdatert:
Valutaaktørene flykter fra kronen, som raser videre onsdag. Alle tror på rentekutt og da er det ikke lenger moro med kronen. Ironisk nok kan kroneraset gjøre at Norges Bank ikke kutter
Onsdag ettermiddag koster en euro 8,61 kroner, endret fra 8,55 kroner i går ettermiddag, og 8,44 kroner før det i går formiddag kom overraskende svake detaljhandelstall i Norge.

Dagens kurs er den svakeste mot euro siden mars 1999.

En dollar koster nå 6,77 kroner, mot 6,72 i går ettermiddag og 6,64 i går morges.

Både lav prisvekst, en svakere sysselsetting enn ventet i desember og nå svak detaljhandelsutvikling, peker i retning av et nytt rentekutt fra Norges Bank nå i slutten av januar.

Men makroeksperter iMarkedet snakket med i går pekte alle på nettopp kroneraset som en faktor som kan får Norges Bank til å holde an rentekuttet ( Ekspertene tror på rentekutt i januar ).

En fallende krone vil i likhet med en lavere rente stimulere norsk økonomi, og et fortsatt kroneras kan gjøre at Norges Bank holder igjen litt i frykt for å overstimulere økonomien.

Norges Bank kuttet nokså overraskende renten fra 2,50 til 2,25 prosent i desember, og signaliserte da sannsynlighet for videre kutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere